Doi dintre bebeluşi de la Maternitatea Giuleşti, hrăniţi cu lapte matern
23 august, 2010
Potrivit medicilor de la Spitalul “Grigore Alexandrescu”, starea celor şase bebeluşi care au supravieţuit incendiului de la Maternitatea Giuleşti e în continuare gravă, dar stabilă. Doi dintre copii chiar sunt hrăniţi cu lapte matern. Pe de altă parte, Administraţia Spitalelor promite că saloanele de Terapie Intensivă din spitale vor fi supravegheate în permanenţă de personal medical.
Experţii vor reconstitui
Anchetatorii au trimis la Petroşani, sâmbătă, ultimele probe adunate din Maternitatea Giuleşti. Experţii vor reconstitui întocmai, într-un laborator, salonul de Terapie Intensivă mistuit de flăcări în urmă cu o săptămână, pentru a depista cum s-a declanşat incendiul şi cum s-a propagat în încăpere. În urma expertizei tehnice, se va şti în ce parametri funcţiona aparatura medicală în ziua incendiului şi dacă echipamentele au declanşat alarma atunci când a fost depăşită temperatura.
Se zbate între viaţă şi moarte
Copilul de doi ani, din Târgu Jiu, Gorj, care s-a înecat cu un bob de fasole se află în continuare în stare critică. Deşi în momentul de faţă respiră fără aparate, medicii spuneau ieri că sunt rezervaţi în privinţa şanselor lui de supravieţuire. Micuţul a ajuns, vineri seară, la spitalul din Târgu Jiu, însă a fost transferat la Craiova, pentru că medicii de acolo nu dispuneau de un bronhoscop, pentru a- i extirpa bobul de fasole care îi ajunsese în plămâni.
Unităţile medicale din Capitală, arhipline
După închiderea Maternităţii Giuleşti, celelalte instituţii de acest fel sunt supraaglomerate. Medicii avertizează că, în aceste condiţii, există riscul apariţiei unor infecţii în spitale. Cele mai multe unităţi medicale au anunţat că nu mai pot primi nou-născuţi. La Spitalul Universitar din Capitală şi la Maternitatea Cantacuzino nu există nici un incubator liber, iar gravidele nu mai pot fi internate. Şi la Filantropia e supraaglomerat, iar la Polizu nu se face nici o internare până pe 30 august.